Amandelen fijn maken met een staafmixer

Als je een staafmixerset wilt kopen, moet je goed letten op de leveringsomvang. In welke set ben je bijzonder goed in het hakken van amandelen? We zullen het samen ontdekken. Het begint: Er zijn verschillende manieren om amandelen te malen met een staafmixer. De eerste is om de amandelen te malen met een normale staafmixer, dus met de blendervoet.

Hakken met de blendervoet

Dit is echter slechts voorwaardelijk en wordt aanbevolen als noodoplossing. Hier is het moeilijk om alle amandelen echt schoon te malen. Het kan dus gebruikt worden voor basis hakken, maar je krijgt niet de perfecte resultaten die je zou wensen.

Andere manieren van hakken

De beste manier om amandelen en andere noten heel klein te hakken, is door een hakmolen te gebruiken die bij de staafmixerset wordt geleverd.

De staafmixer wordt op de hakmolen gezet en de noten worden in de container gedaan.

De resultaten zijn hier zeer goed voor de meeste staafmixersets. Noten hakken met keukenmachine-eenheden – zinvol? Als je altijd op zoek bent naar een slimme oplossing, vraag je je misschien af:

“Kan ik geen keukenmachine gebruiken om de noten te hakken?” En dit idee klinkt op het eerste gezicht niet gek. Maar: We hebben het geprobeerd. Bij een keukenmachine worden de noten gehakt in plaats van fijngemalen. De messen zijn simpelweg ontworpen om stabieler te zijn en niet voor de productie van amandelmeel. Ook de geometrie van het keukenmachine-opzetstuk komt niet overeen. De pot is net te groot voor een kleine hoeveelheid noten.

Verwijder de notenhuid

Om bittere stoffen in het voedsel te vermijden, moet vooral bij amandelen de kleine bruine schil rond de pit worden verwijderd. Kort geblancheerd in heet water kan de noot gemakkelijk uit de schil worden geperst. Hetzelfde geldt voor walnoten, maar het is niet absoluut noodzakelijk om de schil te verwijderen.

Noten: gebruik restjes

Vaak blijven er notenresten over van koken en bakken. Rooster ze, versier de salade, broodschnitzel met gemalen noten of decoreer desserts met hele noten. Wees niet bang om de restjes te gebruiken om wokgerechten of vleesgerechten te verfijnen.