Stedentrip Maastricht

Ben je al bezig met het plannen van je volgende korte vakantie, maar weet je nog niet waar je heen moet? Denk dan eens aan een stedentrip Maastricht, want deze levendige stad heeft veel te bieden. Maastricht is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Limburg en een van de oudste steden van Nederland. De stad is vooral populair bij studenten en biedt daarom niet alleen de historische bezienswaardigheden maar ook toffe bars, restaurants en cafés die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Maastricht. Met onze Maastricht Guide ben je goed geïnformeerd over bezienswaardigheden, parkeren en winkelen in Maastricht. Bezienswaardigheden in Maastricht Maastricht ligt dicht bij de Duitse en Belgische grens en is daardoor vanuit heel Nederland snel te bereiken. Er is veel te ontdekken in de kleine maar fijne stad. Onze tips laten je de mooiste Maastrichtse bezienswaardigheden zien die je zeker niet mag missen.

Sint-Janskerk aan het Vrijthof

Het Vrijthof in Maastricht is een van de bekendste pleinen in de oude binnenstad van Maastricht, waarop verschillende bezienswaardigheden van de stad zijn gevestigd, waaronder de Sint-Janskerk. De protestantse kerk stamt uit de 13e eeuw en is een absolute must-see tijdens je vakantie in Maastricht. De imposante rode kerktoren, die bijna 80 meter hoog is, biedt je het mooiste uitzicht van Maastricht. Waar wacht je dan nog op? Beklim de toren met zijn smalle wenteltrap en geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

Museum aan het Vrijthof

Het museum aan het Vrijthof bevindt zich, net als de Sint-Janskerk, aan het beroemde Vrijthof in het centrum van Maastricht. Hier kom je meer te weten over Maastricht zoals het nu is, maar ook over de geschiedenis van de stad. Daarnaast zijn er altijd interessante tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Het museumcafé nodigt u ook uit om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van uw tijd met koffie en cake.

Start van Maastricht Underground

Ben je niet bang voor de diepte en de duisternis, dan ben je bij Maastricht Underground aan het goede adres. Ontdek de stad vanuit een ander perspectief en neem deel aan een van de rondleidingen door de “onderwereld” van Maastricht. Globaal wordt met Maastricht Underground het gehele aanbod bedoeld in Fort St. Pieter, een voormalig fort, zowel in de noordelijke grotten als in de grotten van Zonneberg, in de kazematten en in de ENCI-groeve. De tours kunnen individueel worden samengesteld en zijn een avontuur voor jong en oud.

Bonnefantenmuseum Maastricht

Een ander populair en indrukwekkend museum in de stad is het Bonnefantenmuseum voor oude en hedendaagse kunst. Het werd opgericht in 1884 en is gevestigd in het bijzondere gebouw ontworpen door de Italiaanse architect Aldo Rossi. Een deel van de structuur doet op de een of andere manier denken aan een mix van watertoren, vuurtoren en UFO – het is volledig in het oog van de toeschouwer. Hetzelfde geldt voor de grote collectie kunstwerken van Italiaanse schilders uit de 14e en 15e eeuw en van Nederlandse kunstenaars uit de 16e en 17e eeuw. In het museum worden ook veel kunstwerken uit de middeleeuwen tentoongesteld.

Unieke boekwinkel in de Dominicaanse kerk

In de oudste gotische kerk van Nederland vind je een absoluut hoogtepunt van de stad: de boekwinkel in de Dominicaanse kerk. In de “heilige” bibliotheek vind je nu 20.000 boeken verdeeld over twee verdiepingen. In het leescafé kun je bladeren door de werken en genieten van een kopje thee of koffie.

Er is meer

Maar er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen in deze stad en de rest van Nederland. Jammer alleen dat Nederland ook vrij duur is. Kijk daarom eens naar de kortingskaart van Nappas. Een uitjes kortingskaart waarmee je korting op onder andere utijes kunt krijgen.