Wat is Bux Zero?

BUX Zero is een mobiele neo-broker waarmee je gratis kunt beleggen in aandelen en ETF’s. De Neo Broker is sinds december 2019 ook beschikbaar in Duitsland en Oostenrijk, voordat het aanbod al beschikbaar was in Nederland. Het depot wordt nu gebruikt door meer dan 200.000 gebruikers in vijf Europese landen. Het concept van BUX Zero doet sterk denken aan dat van Trade Republic: Beide brokers zijn erg goedkoop, soms zelfs helemaal gratis, en hebben zich gericht op een mobiele app voor smartphones. Hierdoor is het BUX Zero depot ook een interessant makelaarsalternatief geworden, zeker voor een doelgroep die jong is gebleven.

Wie zit er achter Bux Zero

Achter BUX Zero staat het Nederlandse bedrijf BUX B.V., opgericht in 2014 en momenteel drie financiële apps exploiteert:

  • Het bedrijf begon met BUX X, dat handel met hefboomproducten en een navenant betrokken community aanbiedt.
  • BUX Zero is de tweede app die zich richt op gratis handelen in aandelen en ETF’s waar dit artikel over gaat.
  • En BUX Crypto, opgericht in 2020, wil graag een “betaalbare optie” aanbieden om te investeren in cryptovaluta zoals Bitcoin.

Tot nu toe zijn er alleen BUX X en BUX Zero. BUX B.V. Volgens eigen informatie hebben de drie apps inmiddels meer dan 2,5 miljoen gebruikers in negen Europese landen en is het daarmee een van de grotere deelnemers in de financiële sector.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en wordt ondersteund door grote en bekende investeerders, waaronder Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Orange Growth Capital en Initial Capital. Daarnaast werkt BUX samen met ABN AMRO, een van de grootste banken van Nederland, voor bewaarneming en rekeningbeheer. De focus ligt op de mobiele app voor iOS en Android. Een BUX Zero review laat zien dat dit een goede en makkelijk te bedienen app is.

Wat biedt Bux zero?

BUX Zero biedt een gratis effectenrekening waarmee u voordelig en soms zelfs gratis kunt handelen in aandelen en ETF’s. Je hebt toegang tot je depot via een mobiele app voor iOS en Android, dus er is – net als bij Trade Republic en sommige andere Neo-makelaars – geen webinterface. BUX volgt hiermee het gebruikelijke concept van Neo Brokers om de eigen kostenstructuur zo goedkoop mogelijk te houden en zo gunstige voorwaarden aan de klanten door te kunnen geven. Sommige neo-makelaars bewaren de app, andere de webinterface – afhankelijk van de doelgroep.

Kosten en vergoedingen

De BUX Zero-storting en de bijbehorende clearingrekening zijn gratis, net als alle stortingen en opnames en de realtime tarieven die worden aangeboden. Daarnaast biedt de broker gratis handel in aandelen en ETF’s aan als aan bepaalde constellaties wordt voldaan.